Mitt 2017

2017 är förbi och 2018 är nu här officiellt! Och som vanligt tänkte jag göra en liten sammanfattning över mitt år!
 
Mitt 2017 började med en liten resa till London tillsammans med min kära moder, då vi åkte för att se Nötknäpparen på The Royal Opera House! Baletten var helt amazing! (Så om ni har möjligthet att se den, please do! Ni kommer inte att ångra er!) Det var en bra upplevelse, även om det regnade på tvären när vi kom dit och att tunnelbanan var stängd pga. strejk.
 
Sedan så började vårteminen på min ettåriga dansutbildning på Karlstads Universitet och jag började även att sjunga i universitetskören Söt Likör. Det var verkligen så roligt att få börja att sjunga igen efter att ha haft en litet uppehåll för att jag skulle fokusera på min dansutbildning och jag har träffat så många fina människor, både i Söt Likör och manskören CMB! Det roligaste med min tid med körerna var nog när vi åkte till Oulu i norra Finland på körresa! Vi var där en hel helg med en massa andra studentsångare, fest och en stor galakonsert och det var helt fantastiskt! 
 
Förutom dans och kör så fortsatte jag även med kvällskurser i teater på Värmlandsteatern som avslutades med en liten miniredovisning.
 
Dock var inte allt helt fantastiskt hela tiden. Min vår var rätt så kaotisk och det kaoset fortsatte in lite in på sommaren. Jag var bl.a med om ett bedrägeri om Ed Sheeranbiljetter (Som nu är helt avklarat! Jag fick tillbaks mina pengar och tjejen som gjorde det åkte fast rejält. Jag kom även iväg på konserten då min kära vän Anna var snäll nog att sälja sin biljett till mig!), jag har haft en hel del ångest om vad jag skulle göra efter min dansutbildning (oh, the joy of utbildningar som bara är ett läsår) som gick sedan över till pluggångest. I början av maj hade jag en redovisning av ett dansprojekt med skolan, en körresa till Finland, en uppsats (som jag sparade med till en jävligt dålig tidpunkt nu när jag väl tänker på det) och två auditions till skolor under loppet av typ.... 3 veckor. Har verkligen ingen aning om hur jag lyckades. Men jag gjorde det ändå. Herregud....
 
Jag kom också in på Wendelsberg, vilket är den skolan som jag går på just nu. Om jag ska vara ärlig så visste jag inte om jag faktiskt skulle tacka ja till att gå på Wendelsberg (sorry om några om mina nuvarande lärare skulle råka att läsa detta.). Jag visste inte så mycket om skolan och det var inte heller mitt förstahandsval på de två skolor som jag sökte till. Om jag skulle börja på Wendelsberg så skulle jag behöva att flytta från Karlstad igen och då skulle jag vara tvungen att släppa det liv som jag hade byggt upp där och behöva bygga upp ett helt nytt liv på ett helt nytt ställe. Det var mitt stora dilemma för sommaren. (Ni kan läsa mitt inlägg om att lämna i Karlstad HÄR)
 
Men, som sagt, i augusti började jag på Wendelsberg och jag ångrar verkligen inte mitt beslut. Jag trivs väldigt bra med min klass och jag har hittat många väldigt fina vänner! (You guys are amazing♥). Min höst har bestått av en massa färdighetsträning och jag har märkt att jag har utvecklats en hel del! Framför allt inom min sång. Under den här terminen har jag kunnat ta den högsta tonen i Think of me från Phantom of the Opera och fixat att sjunga Burn från Hamilton rätt så bra. Det är faktiskt rätt så jävla amazing om man frågar mig! Så man kan säga att jag är på rätt ställe. Jag har lyckats ganska bra att bygga mig ett nytt liv i Mölnlycke.
 
Men mitt 2017 har inte bara bestått utav en massa pluggrelaterade saker. Jag har också varit på min andra Ed Sheerankonsert, vilket var amazing trots att det var en del motgångar. I musikalväg såg jag Les Miserablés för andra gången på Wermland Opera (för att den uppsättningen var typ bäst!) och Phantom of the Opera för första gången på GöteborgsOperan. Jag gick även en sommarkurs i dans, eftersom ett läsår med dans var inte nog! 
Jag var även med i min första kortfilm, vilket var väldigt roligt och lite nervöst eftersom jag inte har så mycket erfarenhet av filmskådespeleri. Vill väldigt gärna fortsätta med film i framtiden! 
 
Så om jag ska sammanfatta 2017 så skulle jag säga att det har varit intensivt, men väldigt roligt. Jag har gjort väldigt många roliga saker och jag hoppas att 2018 blir lika roligt!
 
Det är mycket nya saker som kommer med 2018. En ny spellista på Spotify. En ny reading challenge på Goodreads (som jag förhoppningsvis kommer att klara av...), två nya dansklasser på Twisted Feet och nya projekt inom skolan. Men främst ser jag fram emot en auditionsfri vår, eftersom jag under de senaste tre åren alltid har haft auditions under vårterminen. Men inte i år! Fan vad gött!
 
Om en vecka är jag tillbaks i Mölnlycke, men tills dess så ska jag bara slappa, spela tv-spel och kolla på Netflix och HBO efter jul-och nyårsfirande och jobb! Mot nya äventyr!
Årets sista selfie från gårdagens nyårsfirande!
The Life of Clara | |
Upp