Violet Evergarden

Nämen se på fan! Clara är tillbaks och hon ska prata om en anime efter.... hur många år? Håll i hatten hörni!
 
I måndags fick jag ett meddelande av min kära vän Anna att jag borde se en anime som hette Violet Evergarden. Serien var 13 episoder lång och fanns på Netflix, så det var ju bara att köra liksom.
(Seriöst, hade någon sagt till 15-åriga Clara att när du är 21 år kommer man kunna se anime på svenskspråkiga streamingsiter utan att behöva ladda ner serien eller kolla på funky hemsidor hade hon antingen kissat på sig av excitement eller skrattat för att anime skulle aldrig bli normaliserat i Sverige. Troligen båda.)
 
Själv har jag inte kollat så mycket på anime den senaste tiden, mest för att mitt intresse falnade under tiden jag väntade på att Fairy Tail skulle komma tillbaks och sen så kom jag aldrig igång igen eftersom serien inte riktigt gav mig den kicken som jag brukade få. Men eftersom serien bara var 13 avsnitt lång, vilket är ungefär en halv säsong inom anime, så gav jag det en chans. Efter första avsnittet så visste jag att den här animen skulle förstöra mig emotionellt och när klockan var ca 02:30 hade jag sett sex avsnitt.
 
Men vad handlar den här animen om då?
Animen handlar om Violet som kommer hem efter att ha blivit skadad i krig. Hon vill veta vad som hände med major Gilbert Bougainvillea, som är en av de viktigaste personerna i hennes liv, efter hennes sista uppdrag men ingen vill direkt berätta vad som verkligen har hänt. 
Men för att förstå de sista orden som Gilbert sa till henne blir Violet en Auto Memory Doll, en brevskrivare som hjälper andra människor att skriva brev till sina nära och kära. Under tiden börjar hon att förstå sig på sig själv, om sitt förflutna och vad Gilberts ord faktiskt innebär.
 
Det här mina vänner, är en gråtfest utan dess like. Hela storyn är så himla fint gjord och det flippar mellan att vara en fin feelgoodstory till att vara rent utav hjärtekrossande. Grät jag? Det vet ni att jag gjorde!
 
Förutom en fantastisk story så har animen också ett fantastiskt soundtrack! Det är precis som jag vill ha det, piano och stråkar. Underbart! Som en liten treat så länkar jag en av mina favoritlåtar från soundtracket så ni förstår vad jag menar. (Den här låten förekommer också väldigt mycket i serien)
 
Jag skulle säga att Violet Evergarden är perfekt som en "första" anime om man är sugen att börja kolla, men den passar såklart även till de som är lite mer rutinerade. Jag skulle också säga att den passar alla. Det är lite action eftersom den utspelar sig inom en krigsmiljö, men den spelar mest på vad som händer med Violet känslomässigt. Det förekommer blod, men det är inte så jättefarligt och den rekommenderas från 16 och uppåt på Netflix.
 
Så om serien verkar intressant, gör som jag och kolla in den på Netflix. Rekommenderar den starkt!
Puss och kram!
Fandoms | anime, netflix, serier, violet evergarden | | Kommentera |
Upp